De Hexagons (genoemd naar de hexagon, Latijn voor de zeshoek van het Hoegaardse bierglas) wil op een veelzijdige manier sociale doelen ondersteunen. De vzw is opgericht door Jos Cauwberghs (voorzitter), Ludo Cauwberghs, Eric Cauwberghs, Benjamin Lefevre, Glenn Taverniers, Hans Decoster, Anita Vorstenbosch, Evelien Janssens, Sara Vanderwaeren, Joachim Lelièvre-Damit. De brouwerijk De Kluis heeft haar medewerking toegezegd door de binnenkoer ter beschikking te stellen. Danny Taverniers (Ergo) sponsort de Duckrace door tienduizend eendjes aan te bieden.

 Jos Cauwberghs licht toe wat hem motiveert: 'Mensen kennen tegenslagen. Maar moeilijkheden zijn de beste leermeester. Mijn kijk op het leven is sindsdien sterk veranderd. Via het Kouterhof hebben we acties opgezet zoals de schenking van het AED-toestel en de steun aan scholen en aan Mediclowns. Maar dat is niet genoeg. We moeten meer doen. Dat werd me duidelijk nu ik ook OCMW-voorzitter ben. Weet u dat er 150 vrijwilligers bezig zijn bij bejaarden, minder validen, enz.of dat er vier sociale assistenten nodig zijn in het gemeentehuis. Wij willen een steentje bijdragen om de sociale cohesie te versterken door samen plezier te maken, het veiligheidsgevoel te versterken, de vereenzaming te bestrijden, door mensen samen te brengen.'

 Sara Vanderwaren, Evelien Janssens en dr. Hans Decoster lichtten vanavond de concrete acties toe vor hun supporters in het Kouterhof.

* Op donderdag 5 september is er een gala-avond in de feestentent aan de brouwerij: een zesgangenmenu, live optreden van Maureen en van Paul Michiels, tombola... De spiegeltent staat vier dagen aan de Stoopkensstraat (de brouwerij ligt die week stil) omdat er nog andere actviteiten plaatsvinden voor de feesten van het Hoegaards bier.

* Op zondag 15 september vindt de Ergo Duck race plaats. Tienduizend eendjes worden verkocht met een persoonlijk nummer. Ze worden stroomopwaarts te water gelaten in de Gete en het eendje dat het eerste toekomt aan De Brug wint een auto voor zijn eigenaar. Er zal animatie zijn, fanfare, een 2CV rit, enz. Dat alles ten voordele van de sociale projecten.

 Tickets en verdere info op www.hexagons.be Raymond Billen, Nieuwsblad.